Activio

Som första anläggning i Göteborg så har vi fått den nya Activion där man kan få upp pulskurvan på väggen vid pulsklockorna.

Ganska coolt tycker jag och inte alls speciellt svårt att skapa pass som jag hade befarat.
Det dummaste är att man måste springa ut och starta passet vid tavlan, men det kan jag leva med.

Dagens pass var mitt stenhårda tabata pass och passupplägget såg ut så här på tavlan:
Activio2

3st tabator med 4min tröskel direkt efter. Den sista tröskeln är 5min och jag brukar hetsa deltagarna lite så man kommer upp i maxpuls. 🙂

Det var lite nya ansikten på dagens pass och deltagarna var jäkligt laddade och hetsade varandra riktigt bra så det blev riktigt hårt idag.
En annan sak med den nya activion är också att man får sitt namn på klockan så alla ser vilken puls man har. Lite utlämnande såklart, men och andra sidan så är det numera omöjligt att inte köra järnet.

Så här blev resultatet och man kan lugnt säga att det inte riktigt blev som jag tänkt mig.
Activio1

Ja, man kan ju se tabatorna och tempoökningen på slutet i alla fall och det blev ett riktigt hårt pass.
Över 30min på +80% av maxpulsen är ju helt ok.

4 reaktion på “Activio

  1. Jag har också lett pass med Activio-systemet. Gillar det. Ger en extra dimension. Nu leder jag inte spinning längre, men om jag skulle gjort det, så hade jag fortsatt med Activio.
    Jag gjorde så att jag la in ett 3-minuterssegment först i Activiopasset, så att säga. Alltså utöver mitt träningspass. Så då startade jag först Activiopasset. Sen ser jag på klockan som räknar ned i Activio när jag ska trycka på Play till musiken.
    Ja, du fattar, förhoppningsvis. 🙂

    • Jag har kört med en minuts fördröjning vilket har fungerat ok, men jag tycker nog det hade varit enklare om man haft en startknapp vid cykeln. Tydligen finns det en remote till Android, men då måste man lägga in musiken i ett nytt program.

    • Jag tycker det är lite fräckt att se pulskurvan på tavlan och att man kan följa klockan där. Enklare för deltagarna att se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *