Concept 2

Idag körde jag ett brutalt pass med Concept2 maskinerna innan jobbet.
Jag började med 10x500m i SkiErg stakmaskinen med 20 armhävningar i minutvilan. I alla fall så var det min ambition men nu efter passet så får jag säga att jag har som ambition att kunna slutföra hela passet nästa gång. Jäklar vad jobbigt det var!!!
Lite övermodigt så ställde jag in motståndet till det tyngsta på min första intervall, men sedan sänkte jag det direkt till 8:an då jag insåg att jag inte hade en chans att slutföra ens skidåkningen på 10:ans motstånd.

Efter den 5:e intervallen fick jag börja göra de sista 10 armhävningarna på knäna, den 8:e intervallen sänkte jag motståndet till 7 och gjorde alla armhävningarna på knäna. Intervall nr.8 så klarade jag bara 15 armhävningar på knäna och intervall nr 9 och 10 så hoppade jag över armhävningarna helt då jag knappt kunde lyfta armarna.
Fy fan vad jobbigt det var!!!

Efter några minuters flåsande så gick jag till roddmaskinen.
Ambitionen här var att köra 10x500m med 20 situps i minutvilan.
Eftersom jag vet att jag är stark i rodden så blev det 10:ans motstånd direkt och jag bestämde mig för att ingen femhundring skulle gå på över 2min. Situpsen gjorde jag sittande på roddmaskinen vilket kändes helt ok.
Detta var också jäkligt jobbigt, men jag lyckades slutföra hela passet med alla femhundringarna på under 2min.
Den sista intervallen ville jag gärna klara på under 1:40 och jag gav allt, men kom i mål på 1:41 tyvärr.
Riktigt gött pass i alla fall.

Slutligen ville jag avsluta med 2km på löpbandet i mina fivefingers, men jag fick bryta efter 500m då jag märkte att mitt löpsteg var helt mysko.

Men det var ett riktigt gött pass som jag definitivt kommer att ge mig på igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *