Duathlonintervaller

För fjärde gången på kort tid var det återigen dags för duathlonintervaller och idag skulle jag öka med ytterligare en minut.
Lite läskig och aggressiv ökning, men jag var taggad och sugen på att ge allt.

Tyvärr var den ena cykeln på jobbet trasig så jag fick köra på en cykel utan spd, men bestämde mig för att inte se det som ett problem.

image

Ett lite större problem med cykeln var dock att motståndsratten hela tiden sänkte motståndet vilket gjorde att jag fick hålla i ratten under hela passet. Kasst!

Planen var i alla fall att köra 4min långa intervaller med 1min vila. 400w på cykeln och 4:16/km på bandet.

Första cyklingen var tuff, men genomförbar och även första löpningen gick bra även om det var otroligt jobbigt den sista minuten.

Andra cyklingen var betydligt tuffare och jag drog på mig lite mjölksyra som jag insåg skulle bli ett problem på löpningen.

Efter 1min på den andra löpningen fick jag sänka farten eftersom benen kändes som telefonstolpar och det var inte med speciellt stor entusiasm som jag satte mig på cykeln igen för de än sista intervallen.

image

Nu fick jag kämpa på rejält för att hålla 400w och när det var dags för den sista löpningen så startade jag på 4:25/km istället och ökade kontinuerligt under den sista intervallen.

image

Vansinnigt jobbigt pass och på ett sätt skönt att ha en referensvärde på hur mycket jag orkar.
Det är definitivt löpningen som är det stora hindret, men om jag går ner till 4:20/km så kanske jag klarar det.
Nästa gång kanske…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *