Free fall running

Idag testade jag Free fall running på Nordic wellness Backaplan.

Det känns som att det finns en uppsjö av teknikträning när det kommer till löpning nu, men det känns också som att målet med teknikträningen är densamma även om vägen dit kanske skiljer sig lite.

Förra hösten gick jag en KALAS-kurs med Fredrik Zillén som jag var mycket nöjd med, men dessvärre har jag inte tränat så mycket teknik som jag borde.
Min plan med Free fall running var därför att jag ska kunna köra ett teknikpass i veckan för att helt enkelt bli en bättre löpare.

På Backaplan mötte jag upp Rebecka som är instruktör och 7st andra deltagare.
Efter ett snabbsnack så joggade vi bort till en fotbollsplan där vi skulle vara under passet.

I grund och botten så upplevde jag det som att fokuset med tekniken var bra hållning och att driva med höften precis som annan löpteknik jag testat, men tyvärr var 1h alldeles för kort tid och det var bara några av deltagarna som fick någon feedback under passet.

Efter uppvärmningen och lite teknik så gick vi loss på hårda intervaller vilket jag inte alls var beredd på.
Jag trodde hela passet skulle bestå av teknik, men istället körde vi 10×10 sekunder sprint x2 med 2min joggvila.
Brutalt jobbigt såklart, men det gick ganska bra och jag skulle vilja påstå att jag i alla fall under vissa intervaller var bland de snabbaste. 🙂

Sammanfattningsvis tyckte jag ändå att passet var helt ok och jag kommer försöka köra en del pass och se vart det leder.
Lyxigt med gratis löpträning i smågrupper och det ligger ganska nära hemmet.
1 pass i veckan borde jag hinna med i alla fall.
Freefall

 

Här är ett klipp på en hyfsad löpare som enligt Free fall running har en perfekt teknik:

11 reaktion på “Free fall running

 1. har väldigt väldigt dålig på att köra teknik, borde ta tag i kragen och köra lite övningar! lyxigt med löp i grupp och någon som levererar passet! 🙂

 2. Härligt =) Kollade på klippet och det där så ju hyffsat ut på slutet 😛
  Jag har försökt tänka på tekniken, men det går så där.
  Jag skulle vilja fråga en sak nu när vi ändå är inne på just den biten. Har tänkt fråga innan. Jag har första delen i att vara utbildad löpcoach. Det är den sista biten med tekniken jag inte har. Finns det någonstans i Göteborg. Hittade ett ställe i Stockholm som tillät att man bara behövde vara med på dag två med teknik, men det var fullt i höst =( KÄnns onödigt att behöva gå igenom träningslära, fysiologi osv när jag ändå har det via högskolan. Kollat i Göteborg, men hittar inget direkt =(

  • Ja, steget ser ganska bra ut där. 😉
   Jag vet inte så mycket om löputbildningar mer än att det finns lite olika teorier och att många är mer eller mindre självutbildade.
   Jag har varit på några olika ledarledda träningar och om instruktörerna inte har friidrottsbakgrund så har de oftast gått POSE eller KALAS-utbildning.
   Än så länge har Fredrik Zillén varit den mest pedagogiska instruktören jag träffat.

 3. Här kommer en sen kommentar på ”gammalt” inlägg.
  Nu är jag typ part i målet, men jag har några kommentarer/frågor:
  Tyckte de verkligen att du ska springa Moses Mosop? Att Moses är 152 cm lång och väger 50 kg (och inte cyklat innan han springer) skulle ju kunna ha en viss betydelse för hur han kan utnyttja sin kropp. Men prova gärna att till exempel aldrig någonsin sätta ner hälen så ska vi se hur lång tid det tar innan vader och hälsenor ryker.
  Spännande att Moses Mosop springer perfekt Free Fall Running-teknik när filmen är gjord och upplagd av Pose running. Är Free fall och Pose i så fall samma sak?
  Jättekul att du övar teknik! Jag är egentligen ganska ointresserad vilken eventuell pedagogik du använder dig av. Att även bara köra klassisk löpskolning med höga knän, spark i rumpan, indianen, mm, är riktigt bra för styrka, rörlighet, stabilitet och koordination. Så om du kör det här regelbundet, när du dessutom har stöd av Oscar, så kommer säsongen blir riktigt bra.

  • Det var onekligen lite klasskillnad mellan era pass Fredrik, men jag hade inte väntat mig annat.
   Jag ska köra lite teknik med Oscar nu i April, men sen är det nog dags för en repetition med dig snart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *