Långpanna

Det har slarvats lite med mina långpass löpning så idag var det dags. Egentligen är man väl aldrig så jättesugen på att springa pass upp mot 3h, men jag vill verkligen kunna springa min nästa mara på under 4:30 så det är bara att bita ihop!

Det blev i stort sett min vanliga runda med start hemifrån och allén ner mot Järntorget. Därifrån längst med älven mot älvsborgsbron och där valde jag att springa den långa hemska backen hela vägen upp till brofästet. Huga!
Men tempot kändes väldigt bekvämt och jag låg på mellan 6:05-6:10 per km. Jag hade ställt klockan på 6:15 per km, men eftersom tempot inte är så viktigt under långpassen så var det mest för att se hur jag låg till.

20130207-172705.jpg

12km in i passet kände jag mig helt oberörd och det började gå lite nerför så tempot gick upp lite vilket kändes bra.
En sak jag försökt tänka lite på är att våga öka farten när det går lätt. Innan har jag varit lite dum och hållt igen i nedförsbackarna, men nu låter jag benen gå.

En märklig sak under rundan var snöskottningen. Hela tiden såg det ut såhär:

20130207-172949.jpg

Cykelvägen var barmark medan gångvägen ofta inte ens var grusad. Klart man inte springer eller går där då.

Jag passerade 15km och kände mig fortfarande oberörd, men när jag kom upp till 20km började benen klaga lite. Dessutom fick jag en elak motvind rakt i nyllet vilket inte alls uppskattades.
Mölndalsvägen upp mot stan var misär och kilometertiden ökade såklart och efter Maxi så valde jag att svänga av in mot Skår i förhoppning om att det skulle vara lite lugnare.
Lite lugnare var det, men istället fick jag några sköna backar mellan Sankt Sigfrid och Redbergsplatsen och jag noterade rundands 2 km med en tid över 6:30.
Men efter backarna blev jag lite pigg igen och jag föll tillbaka i samma tempo.
Jag sprang en liten omväg på slutet för att komma upp i 28km och jag landade på snittfarten 6:13min/km vilket jag är väldigt nöjd med.

Det innebär att jag hade haft 1h 34min på mig att avverka resterande 14km på en mara vilket av erfarenhet är lite tight med tanke på hur benen brukar må när man kommer över 3h.
Det är bara att mala på med långpassen!

Efter rundan var det gött med ett stort glas Oboy och en tupplur i soffan.

20130207-173858.jpg

9 reaktion på “Långpanna

  1. Inspirerande att läsa. Har planer på löpning i morgon om det kommer läge. Kanske i stan rent av. Långpass för mig är femton kilometer eller mer, något jag tänkte mig då. Annars blir det orange källarcykling till medeltiden med Vetenskapsradion Historia podcastat i öronen.

  2. Tack snälla! Ja, tanterna är ju värst 😉 Skönt att ni ha snabbanor, hoppas de genomför de på mitt badhus 😀
    Så grymt bra jobbat av dig, vilken känsla efteråt! Hejja dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *