Medicin och träning

Efter några avbrutna träningspass och en massa hostande så gick jag till slut till läkaren med mina besvär.
Han var ganska oförstående eftersom mina besvär bara visade sig under riktigt tuffa pass och han tyckte att den bästa lösningen var för mig att inte köra så hårt… Hur sannolikt är det då??
Jag fick diagnosen ansträngningsastma i alla fall och eventuellt så uppdagas den bara under pollensäsongen.
Lösningen blev den här:

20140508-202731.jpg

Något annat som jag börjat dricka är rödbetsjuice. Alla pratar om fördelarna med rödbetsjuice så jag var tvungen att också prova.
Jag har nu druckit det i 2 dagar och jag vet inte om det är placebo eller att det är mindre pollen, men jäklar vad stark jag var på bandet idag.

Efter ett stenhårt cykelpass så sprang jag 5km hamsterband på 26:30. Gött!
Jag slapp dessutom använda bricanylen vilket var skönt.
Nu börjar jag se framemot varvet igen!

20140508-203212.jpg

8 reaktion på “Medicin och träning

  • Jag blandar det med vatten och dricker ett glas till frukost.
   Jag testar BCAA som återhämtningsdrink också nu. Ska bli intressant att se om jag märker någon skillnad.

 1. Jag har själv haft ansträningsastma hela livet och använder den lilla inhalatorn du fått. Nu är det värst under pollensäsongen, att träna ute är i princip omöjligt. Tack för löpband och trainers även om det såklart inte är lika kul. Ett litet tips om du känner det värre under pollensäsongen är att be att få en inhalator med kortison i. Det tyckte jag hjälpte väldigt bra förra året då jag tränade mer kondition för triathlon. I år har jag inte det behovet 😉 Läkaren har fel, du ska fortsätta träna. Simning i bassäng är tydligen jättebra för där är luften väldigt ren.

  • Tack för ett bra svar Madeleine. Jag fick använda sprayer för första gången i morse och jäklar vilken skön känsla att kunna kötta på som vanligt istället för hosta av avbrutet pass.
   Jag ska kolla upp det där med kortison.

 2. Hopplöst med läkare som säger åt en att tagga ner. Frågan är om det var en specialist? Husläkarna förstår sig nämligen inte riktigt på det här med motionärer och astma. Se till att komma till en riktigt astma- och allergiläkare om det inte var en sådan (fast det låter märkligt). Sambon fick just sådana idiotkommentarer och krävde att bli remitterad till astma- och allergikliniken där han möttes av läkare som har inställningen att det är klart att de ska hitta en lösning så att han kan träna. Helt annan inställning.

  • Ja, verkligen irriterande. Det känns lite som att allmänvården har det som standardlösning för idrottare. Ont i benet? Vila, jobbigt att andas? Träna inte så hårt.
   Skönt att jag fick bricanyl i alla fall även om det satt långt inne.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *