Monark

Den senaste månaderna har det blivit lite omändringar i cykelgaraget då jag sålt 2 cyklar och köpt 2 nya (nåja..)

Först gjorde jag mig av med min Columbus Capo eftersom jag inte kände att jag använde den tillräckligt mycket för att motivera att ha en linjehoj hemma som jag cyklar på 2-3ggr om året.
Hojen
Och istället för den där så flyttade en gammal Monark in i sovrummet. Jäklar vilket lyft för träningen!
monarkny
Den har ett antal år på nacken, men det är helt grymt att kunna köra pass hemma med korrekta watt dessutom.
Jag har kört ett tiotal pass på den nu och jag är redan i bättre cykelform än vad jag var inför Ironman Köpenhamn där jag cyklade riktigt bra.

I lördags blev det 3x20min på 300w med 5min rullvila vilket kändes förhållandevis behagligt. Nästa gång blir det till att spänna bågen ytterligare för maxpulsen på det passet blev bara 140.
monarkpuls

Mitt andra cykelköp blev egentligen ett byte, då jag valde att göra mig av med min gamla mountainbike som jag haft sedan -90 talet.
Före Vättern
Jag bjussar på en gammal bild från Vätternrundan 1999. Jag kommer aldrig mer köra vätternrundan på en mountainbike i alla fall.. 🙂
Det var lite trist att göra sig av med den, men jag kände att jag ville ha en stabil och enkel pendlarhoj istället.
cresent
Så därför blev det ett byte till en gammal hederlig treväxlad Cresent med fotbroms.
Visst hade jag hellre haft en schyst mountainbike eller en CX, men i den här staden som verkar vara full med cykeltjuvar så fick det bli en gammal Cresent.

Så nu är det bara att cykla och ligga i med den övriga träningen så ska det nog gå bra i Kalmar. En liten dröm är sub 5h, men vi får se hur vädret är och hur många kilo jag lyckas tappa.
Det är ju trots allt ett marathon som ska avverkas efteråt också..

2 reaktion på “Monark

  1. Du mötte din gamla Columbus på Norra Hällesåkersvägen för ett par veckor sen. Jag tror jag kände igen dig. Den funkar kanon. Jag sköter om den så du vet!
    Lycka till med träningen! I helgen blir det varvet.
    Ha det!
    Köparen, Fredrik

    • Aha. Jag cyklar en del där nere så vi kanske stöter på varandra igen. Kul att du är nöjd och att den funkar bra. Kör hårt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *