Race report Borås Triathlon

Då var det äntligen dags för min riktiga tävlingspremiär. 1/10 Ironman i Borås skulle avverkas och jag var ordentligt laddad och sugen på att köra hårt.
Jag hade bestämt mig för att simma och cykla hårt och sen springa med pannben efter bästa förmåga.

45min innan start så kom regnet så vi tog skydd i en restaurang, drack lite kaffe och började klä på oss tävlingskläderna.
Först hade jag tänkt simma från växlingsområdet ner till starten, men när vi fick reda på att det var 13 grader i vattnet så övergav jag den idén.
5min innan start så hoppade jag dock i vattnet och simmade lite för att lugna ner andningen. Jag tycker det kan vara lite svårt med andningen ibland och jag känner att jag behöver simma lite för att få till det.

12:10 gick startskottet och vi simmade iväg. Jag valde den högra sidan även om det var lite längre för att få lite mindre folk att trängas med. Det var en del gruff i början, men jag tyckte det funkade ganska bra. En av fördelarna med att vara stor kanske.
Simningen kändes väldigt lugn och jag tyckte jag hade bra flyt. Jag fick en liten noja efter ett tag att jag hade simmat förbi växlingsområdet eftersom det inte var så många simmare i närheten, men när jag såg växlingsområdet så försvann de känslorna.

Dräkten for av ganska snabbt och cykelprylarna åkte på. Jag valde att köra barfota och att springa med skorna på ut ur växlingsområdet då jag kände mig lite osäker på tekniken med skorna.
Jag hade bestämt mig för att ha ett rullsnitt på över 30km/h på cyklingen så jag gick ut ganska hårt.
Första halvan av cyklingen var en hel del uppför vilket kändes gött för då kunde jag köra på ganska hårt i början och sedan ta det lite lugnare på slutet men ändå ha en bra fart.
Jag körde om ganska många på cyklingen och blev bara omkörd av några få. Kilometerna klickade på och jag kände mig stark och snabb. Jag hade valt fel meny på min klocka så jag kunde inte se vad jag hade för fart, men det kändes som att jag låg över 30km/h i alla fall.
Jag sänkte tempot lite på slutet och förberedde mig för att hoppa av cykeln med skorna kvar på pedalerna.
Jag var lite rädd för att krascha, men det löste sig.
Snabbt in med cykeln,byta skor, på med min solskärm och iväg.
Växlingen kändes jäkligt snabb.

Löpningen gick dock inte så snabbt. Benen var lite mosiga och jag hade ett konstigt ”skvalp” i magen som om jag druckit mycket vilket irriterade.
Löpbanan gick i en park inne i stan och den var ganska kuperad. Upp och ner hela tiden vilket såklart tog på krafterna.
Jag mötte Oscar på andra varvet och fick lite energi av hans peppande, men det gick jäkligt tungt på slutet.

Sista 500m gick nerför och jag försökte kötta på allt vad jag kunde, men det blev väl aldrig någon större fartökning. Men trött blev jag i alla fall.

Jag fick en medalj och en high five av Jonas Colting och sen mötte Oscar upp mig för en debrief.
Jag har inte fått de officiella siffrorna än, men min klocka visade målgång på 1:06 vilket jag är grymt nöjd med. Det verkar som att simningen gick väldigt fort. Definitivt under 2min/100m. På cyklingen hade jag ett rullsnitt på 33,1km/h vilket jag är sjukt nöjd med och på löpningen hade jag ett snitt på 5:37/km vilket är ok. På slutet tyckte jag mig komma in i ett skönt lunk som jag nog hade kunnat hålla ett tag till.

Stort tack till Borås Triathlon för en välarrangerad tävling, tack till Peter som skjutsade mig och stort tack till Oscar för all hjälp och för bilderna.

4 reaktion på “Race report Borås Triathlon

  1. GÖTT! GRATTIS!
    Kul att du kunde kickstarta din lördag så jäkla bra 😉
    Bra tid också! Anar att du blivit ännu mer sugen på att tävla nu!

  2. Jag tyckte väl att jag skymtade till dig. Gjorde också debut idag. Inte aning om vilken tid jag fick men det kommer väl under kvällen. 1:06 är ju en jättebra tid. Bra jobbat. Nu när jag vet hur du ser ut i verkligenheten ska jag ”morsa” på dig nästa gång 😀 Du såg i vilket fall djävligt vältränad ut 😀

  3. Kul blogg som jag hittade via din länkning i en tråd på Funbeat! Den lägger jag in ett bokmärke på för att följa och inspireras av dina framsteg. Befinner mig själv i träningsuppladdningen för en Klassiker men har nu på allvar börjat snegla mot att satsa mot en Iron Man redan nästa år parallellt med Klassikern. Stort lycka till! Jag kör också en blogg på ett tema inte helt olikt ditt: http://www.klassikerutmaningen.blogspot.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *