Race report Vansbro Triathlon

Då var det dags för elddopet. Min riktiga triathlondebut. En halv Ironman.

Efter en massa nojiga inlägg i diverse forum om vädret och efter diverse miserabla väderprognoser så visade det sig att vädret blev helt perfekt. Knappt 20 grader och ingen nederbörd. Gött

Jag åt min sedvanliga spenatpasta till frukost och sen åkte vi ner till starten för att köpa en aeroflaska och en ramväska. Jag upptäckte dessutom att jag hade glömt funktionsstrumpor så det fick bli ett panikköp strumpor också.
Tyvärr hade de inga ramväskor, men Peter var snäll och lånade ut sin. Aeroflaska fanns dock så det blev affär och snabb montering och sen var det bara att checka in cykeln och lyssna på pre-race mötet.

Jag gick ner till vattnet 25min innan start och började värma upp. Det blev en långsam gel innan jag hoppade i vattnet och sen kände jag mig redo.
Uppvärmningen kändes skitbra och jag fick ett jättebra grepp i vattnet.
2min innan start så började jag placera mig vid startlinjen, men eftersom det var ganska tomt där så slutade det med att jag stod i första ledet. Inte så mycket att göra mer än att simma på tänkte jag.
Simningen blev lite brötig i början såklart, men sen fick jag utrymme och kunde simma på. Dock simmade jag den krokigaste simningen jag någonsin gjort så tiden blev betydligt sämre än jag hade hoppats på. 46min tog det och jag hade hoppats på under 40. Trist.
Fick lite problem med slem i halsen dessutom. Skumt.

Upp ur vattnet blev det en ganska lång löpning till cykeln och växlingen gick jäkligt långsam… Men jag fick på mig alla prylar i alla fall och lyckades rulla ut utan några fadäser.

Cyklingen gick lite tungt i början, men efter 10km så började det rulla på. Snittfarten blev lite väl hög, men jag chansade lite och gasade på. Första varvet hade jag 30,5km/h som snitt vilket är snabbt för mig, men jag följde Annikas råd att inte fega och satsade järnet.
Jag försökte äta och dricka så mycket som möjligt under cyklingen så det blev en flaska sportdryck per varv och 5st långsamma gel och 2st powerbars.
Cyklingen gick på 3:03 vilket jag är skitnöjd med. Snitt på 29,4 har jag aldrig haft under så här långa pass tidigare.

Växlingen till löpningen gick lite bättre. Dock glömde jag att ta på mig mina nya strumpor så det blev bomull vilket inte är optimalt, men det visade sig fungera väl.
Benen kändes lite stumma i början, men jag trummade på i ett behagligt tempo. Jag var lite orolig inför löpningen då mina brickpass gått väldigt dåligt och jag blev lite mer nervös när jag såg att jag sprang i 5:45/km, men jag bestämde mig för att gå på känsla och bara köra. Bära eller brista!
Fösta milen gick på 58:30 och jag kände mig ruskigt stark. Jag bara malde på i mitt tempo helt enkelt, sög energi ur alla som hejade på, åt gel och drack vatten.
Efter 14km fick pannbenet bekänna färg och jag tappade lite fart, men jag lyckades vända den trenden och kunde höja farten igen på slutet.
2:07 blev det på halvmaran vilket endast är 1min långsammare än den tid jag hade på Göteborgsvarvet.
Fan vad gött!
Målet idag var att komma in på 6:30 och jag lyckades med att komma in på 6:02. Jag är så otroligt nöjd.

Ett stort tack till alla som peppat mig och hjälpt mig med min kost, träning och motivation. Ingen nämnd, ingen glömd.

En mycket nöjd och sliten triathlet!

10 reaktion på “Race report Vansbro Triathlon

    • Tack Rickard. Jag är såklart otroligt nöjd. Skönt att få ett kvitto på att det man gör fungerar.
      Blir det Malmö Triathlon för dig?

  1. Stort grattis. En kanontid. Du ska vara nöjdare än nöjd med den tiden, helt klart. Är otroligt imponerad av din träning. Du är ju som en maskin.

    • Tack Tommy. Jo, det går riktigt bra nu. En mycket skön känsla. Hoppas det går bra för dig också och att du är laddad inför mara igen snart.

  2. Pingback: Race report Vansbro triathlon | Från fet till triathletFrån fet till triathlet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *