Race report Varberg Triathlon (Sprint)

Årets tävlingspremiär blev väldigt spontan och efter en fråga av blixtsnabba Nicklas så bestämde jag mig i fredags att ställa upp i Varbergs Triathlon dagen efter.

Jag hade inte simmat utomhus sen i höstas och jag hade cyklat 1km utomhus för att se om cykeln fungerade, men jag tog det som ett träningspass och en kul dag med trevligt sällskap.

Vi var ganska många från triathlon väst och vädret var riktigt fint så det såg ut att bli en riktigt bra dag.

Efter en snabb efteranmälan så bestämde vi oss för att cykla ett varv på cykelbanan för att se hur den såg ut.
Vi hade hört rykten om att den var kuperad så det kändes rätt att köra ett varv.
Höjd

Det var ingen underdrift att den var kuperad och 4 varv skulle vi cykla dessutom.
Det var en trixig och teknisk bana med mycket backar och svängar. Vissa delar var lite mer trafikerade både av bilar och fotgängare så jag bestämde mig för att inte släppa på fullt ut redan under uppvärmningen.

12:30 gick vi ner mot simstarten för att simma in lite och se om våtdräkten fortfarande passade. 🙂
Vattnet var 16 grader varmt vilket var helt ok och insimmet kändes helt ok.

13:00 gick starten och jag grötade in mig ungefär mitt i smeten och hängde på ett par fötter som verkade lovande.
Det blev lite slagsmål som vanligt, men det kändes ganska avslappnat ändå.
Jag fick innerkurva vid första bojen och fick knuffa bort en som valde att bröstsimma runt bojen för att slippa bli söndersparkad.

Andrabojen låg lite längre bort, men navigeringen gick fortfarande bra och det fanns lite fötter att ligga på, men efter sista vändningen så blev det svårnavigerat och jag kryssade omkring innan jag fick koll på var uppgången var. Självklart började jag också bli trött, men jag lyckades ändå ta mig upp på 16min vilket jag är nöjd med. Enligt Garmin så hade jag simmat 834m så det blev 84m omväg på grund av dålig navigering.

Från uppgången var det 400m löpning till växlingsområdet så jag valde att ta av våtdräkten direkt när jag kom upp på land för att kunna springa lite lättare.
Växlingen gick ok och nu blev det cykelpremiär.

Jäklar vad tunt det var i backarna, men jag tryckte på hyfsat uppför och fegade lite i nerförsbackarna. Det var en lång backe ner mot kurorten där man lätt kom upp i 50km/h, men det var en del mötande trafik så jag tog det lite lugnt här och där. Därmed är det inte sagt att jag hade kunnat kapa mer än kanske 1-2min om jag kört helt på max. Banan var riktigt tuff helt enkelt och jag snittade inte mer än knappt 33km/h

T2 krånglade lite men med lite stumma ben kunde jag äntligen påbörja mina 4 varv runt fästningen.
Sol, publik och en platt löpbana. Perfekt!
11650727_10153408738971753_1471184332_n
Foto: Emilia Aaraj

Målet med löpningen var sub 5min/km och en hög kadens.
Benen piggnade till lite efter 5min och sen var det bara att trumma på.
Jag fick en massa pepp längst med banan och en mugg vatten vid varje varvning som jag hällde över mig.
Löpstatistik
Löpningen gick bra och jag snittade 4:55/km och snittade 163 steg/min vilket är helt ok för min del.

Sammanfattningsvis tycker jag att loppet gick helt ok. Jag är inte i storform direkt och jag har gått upp några kilo vilket märktes väldigt tydligt framförallt på den backiga cyklingen.
11647403_10153408736861753_1602978370_n
Foto: Emilia Aaraj

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *