Racereport Budapest Marathon

Då var det äntligen dags för en utlandsmara igen, och denna gången blev det Budapest. 

Det var marathon nr.18 för min del och planen var att springa med min fru och ha en skön dag i Budapest utan allt för mycket tidshets. 

Vi kom ner till stan dagen innan, checkade in på hotellet och stack upp till starten för att hämta nummerlappen.  

Det var ingen direkt mässa i vanlig mening utan mest en massa mat. Det fanns en butik som sålde sportprylar, men säkert 10st matställen vilket inte kändes så intressant dagen innan loppet. 

Efter nummerlappen så gick vi tillbaka till hotellet och slappade lite inför morgondagens prövning. 

Vädret verkade lovande inför loppet och det kändes som att det skulle bli en fin dag. Tunnelbanan stannade några hundra meter från starten vilket var mycket smidigt och vi träffade en annan svensk där som vi pratade lite med. Arrangörerna bjöd på kaffe vilket som vanligt gjorde att man gick till toalettkön strax därefter. 

Det kändes hyfsat glest med folk i starten men stämningen var god. Solen började värma lite och man kunde dra av sig överdragskläderna.

Starten gick och vi började rulla på. Planen var att springa i runt 6:30/km men Maria hade en massa spring i benen så jag fick försöka bromsa ner henne lite. Dock var det lättsprunget så det rullade på bra. 

Det var god stämning, vädret var perfekt och det var en väldigt trevlig stad att springa i. Man mötte andra löpare på en del ställen, men som triathlet var det inget jag reflekterade över. Vätskekontrollerna kom ofta och innehöll allt jag behövde. 

Som vanligt började det gå lite trögt vid 25km men vi kämpade på och bestämde oss för att gå i mål på under 5h vilket vi gjorde.  Skönt. 

Goodie bagen man fick vid målgången var bland de bästa jag fått och vi satte oss på gräsmattan och njöt. 

Dock blev njutningen ganska kortvarig eftersom det började ösregna 15 min efter målgång, men vi byggde regnskydd och gick hem för att fira. 

Sammanfattningsvis tycker jag det var ett trevligt och välarrangetat lopp. Budapest var en mycket trevlig dag och det var inte helt fel och ligga i ett tempererat bad dagen efter loppet och guppa omkring. Billig och bra mat dessutom och ölen kostade en tia. Trevligt.  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *