Simcoachen dag 1

Då var det äntligen dags för min simkurs.

Lite nervöst var det, men mest förväntansfullt. Jag har aldrig hört någon säga något negativt om Anna-Karin så förväntningarna var såklart höga.

Vi samlades på läktaren och hade en snabb presentation innan det var dags att hoppa i poolen.

Vi började med en lugn 50’a och sedan körde vi en 50’a på tid där vi räknade armtagen.
Jag simmade 50’an på 45 sekunder med 35 armtag och en bedömd 7’a i ansträngningsgrad. Det ska bli spännande att se hur jag landar på fredag.

Efter ”insimmet” så gick vi loss på övningarna.
Vi började med att fokusera på huvudets position i vattnet. Huvudet skulle vara väldigt mycket djupare än vad jag är van vid vilket kändes lite ovant och jag fick lite kritik för min huvudvridning vid andningen som var lite sned.

Efter detta gick vi loss på armtagen.
Jag har sett på video att mina armtag är hyfsat kassa, men tack vara mina björnlabbar så går det ändå förhållandevis snabbt, men självklart har jag en stor utvecklingspotential som jag hoppas coach AK kan få fram.

Vi körde ganska mycket armtag där man skulle gå väldigt brett med armarna och få känslan av att man kör ner handen i en brevlåda. När jag väl fick till det så kände det väldigt bra och jag kände vilket grepp jag fick i vattnet och att det gick väldigt mycket fortare.

På slutet blev det lite väl mycket att tänka på vilket ställde till det lite för mig, men får jag lite egen tid för att nöta imorgon bitti innan lektionen så kommer det garanterat att lossna.

Sammanfattningsvis så var det en mycket bra start på kursen. Jag känner mig som en bättre simmare nu än vad jag gjorde i morse.
Aqua Talk var riktigt bra och Coach AK var grym!
Jag ser redan framemot morgondagens pass.

8 reaktion på “Simcoachen dag 1

  1. Bra jobbat och spännande läsning. Ska bli intressant att höra hur det går. Själv är jag inbokad på Playitasveckan i november.

    • Tack. Vad kul med Playitas. Jag skulle så gärna vilja åka dit också, men det blev en ny cykel istället…
      Du kommer definitivt bli nöjd med Anna Karin.

  2. Kul att du är nöjd! Tror det är super att välja att toppa formen eller utveckla teknik m duktiga människor regelbundet för att inte bara köra samma lika hela tiden.

    • Jag håller med. Det känns som att den här tekniken passar mig bra med tanke på min kroppskonstitution och dessutom är tränaren sjukt bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *