Simcoachen dag 3

Jag var lite seg i kroppen idag efter jobbet, men det var bara att köra.
Jag åkte ner till Bakluckan och köpte en paket frukt som jag tänkte mumsa i mig innan lektionen började för att få en liten boost.

Efter lite hets från AK igår så var jag ju tvungen att simma utan mina fina flytbyxor från Mormaii så jag var lite spänd på hur det skulle gå.

Hopp i bassängen och sedan var jag på gång.
Det kändes direkt att jag flöt lite sämre, men det var ok ändå. Det kändes lite ovant innan jag fick in den nya tekniken, men efter 15-20min så tyckte jag det lossnade ganska bra. Fortfarande är såklart skaten ett problem för mig, men när jag kör växelvis med några armtag i mellan så känns det hyfsat i alla fall.

Fruktpaus!
frukt
Efter 45min träning på egen hand så var det dags.
Coach AK gick igenom passet och dagens tema var rotationen i höften och viktförskjutning.
En stor skillnad med träningen med AK är att hon hela tiden har en plan med övningarna. Hon är väldigt noggrann och pedagogisk och det finns hela tiden en röd tråd vilket gör det betydligt enklare för mig som deltagare att ta de nya sakerna till mig.
Man får hela tiden reda på varför man gör en viss övning och vad man ska tänka på. Perfekt!

Vi körde lite övningar på land först och sedan körde vi vårt insim.
Vi körde en ny karateliknande skateövning idag vilket kändes lite konstigt att göra på land, men den fick verkligen höften att lossna för min del.
Äntligen fattade jag hur jag skulle rotera kroppen för att få kraft och när det lossnade så kändes det som jag flög fram utan ansträngning.
Återigen kändes det som att jag inte behövde andas och jag kunde lätt simma en 25’a med 3st andningar.
Vi körde en serie på 8x25m där vi räknade armtag och som sämst hade jag 14st och som bäst 12st! Jäkligt gött!
Vi körde en 25’a på tid som gick på 21 sekunder med 14 armtag. Jag stressade upp mig lite när klockan startade så simningen var inte så bra, men det är ändå en markant förbättring.
Helt sjukt att jag förbättrats så mycket på bara 3 lektioner.
Jäklar vad nöjd jag är!

Coach AK är grym!
Jag Coach AK

12 reaktion på “Simcoachen dag 3

 1. Hahaha… A-K ser ut som en liten leksak jämte dig men jag håller med dig, hon är fantastisk! Vi ses imorgon, då blir det mera höftrotationer 😉

 2. Underbart, härlig läsning! 😀
  En fråga angående simningen på triathlonet. Det finns en brygga som vi ska dyka ifrån. Har inte övat det minsta på detta. Är rädd att glasögonen åker av, sätter jag dem innanför åker väl badmössan av. haha! Vart ska man ställa sig? Längst bort eller så rakt jag kan till boj nr 1? 😀

  • Testa att dyk i några gånger så du vet att glasögonen håller sig på plats.
   Personligen simmar jag hellre lite längre och brottas lite mindre, men det är ju valfritt.
   Det brukar ju vara självseedning så fråga personerna i närheten på bryggan vad de planerar att simma på och hitta din plats. Det är ju inte så kul att bli påsimmad och om du har otur kanske du får en smäll vilket kan vara trist.
   Försök ta fötter på någon som simmar lite snabbare än vad du brukar och låt dig bogseras bara.

   • Testade en gång idag, glasögonen sitter som sugproppar 😀 Hoppas det är det samma på söndag 😛
    De där med att ta fötter låter lite farligt, hehe! Jag simmar så snett. Visst jag fixar att simma 400 m, inga problem. Det är de att de går vansinnigt sakta och snett som sagt. Det hade gått fortare med bröstsim har jag en känsla av. Jag känner att jag vill simmar crawl då jag gått en kurs samt simmat med masters. Bara känslan av att man kan simma 400 m crawl är underbar för mig 😀 så tiden får väl kvitta 😛 Usch, jag vet inte hur jag ska göra. Känns lite smått pinsamt när man är rookie tycker jag :S

    • Simmar du snett så är det definitivt läge att ta fötter på någon.
     Det kommer gå galant Anna!
     Får du möjlighet att gå på en kurs med Anna-Karin så ska du definitivt göra det. Hon är helt grym!

     • Hehe, ska försöka göra mitt bästa 😛
      Det ska bli så kul, längtar! Fjärilar i magen 😀
      Tack för alla peppning och hjälp. Jag har två saker jag fasar för imon. SOl och motvind. Sol då mina glasögon är så kassa, trots att det är triathlon simglasögon samt att de immar. Sedan motvind. Regna får det gärna göra, men ingen motvind och sol 😀

     • Fjärilar i magen gör att man presterar bättre. Det kommer gå bra i morgon, du kommer ha sjukt kul och efter loppet kommer du omedelbart leta i loppkalendern efter nästa utmaning.
      Ta det lugnt och njut bara.
      Har du tur så kanske någon säljer anti-fog till dina glasögon, annars kan du alltid fråga någon.
      Triathleter är väldigt hjälpsamma och om du ser någon med struthjälm och dischjul så har de garanterat både anti-fog och en massa tips till dig.
      Ta det lugnt och njut bara, men kör järnet på slutet av löpningen så du är riktigt skönt trött när du går i mål.

 3. Jaha, kan man sätta dit de efter oxå. Jag har redan de på glasögonen, men de verkar ha försvunnit som på alla andra glasögon jag haft 🙁
  Ska göra mitt bästa imon 😀

  • Anti-fog kan man sätta på en gång i veckan.
   Det ska bli kul att se hur det går för dig imorgon. Jag är helt säker på att det kommer gå galant. Du har ju tränat bra.
   Jag håller tummarna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *