Simcoachen dag 4

Äntligen fick jag sova ut innan simmingen! Gött!

08:10 var jag i bassängen tilsammans med Anna och värmde upp.
Gårdagens viktförskjutning har verkligen gjort underverk och jag fick en riktigt bra känsla direkt. Otroligt skönt.
Jag provade att andas tretakt vilket till min förvåning fungerade hur bra som helst. Jag ligger otroligt mycket rakare i vattnet och roterar betydligt rakare än jag gjort tidigare. Gött!

Efter uppvärmningen så gick vi ner till 50’an där vi skulle hålla till idag.
Vi körde lite torrövningar igen där syftet var att använda underarmen på ett effektivt sätt. Istället för spear som vi körde igår så blev det idag swing. Eller om det hette sweep…
Det kändes lite skumt, men jag tänkte att det säkert ger sig i vattnet.

Ner i det kalla vattnet och dags för uppvärmning innan vi gick loss på den nya övningen.
Jag tyckte mig få en ganska bra känsla direkt och när viktförskjutningen klickade så kändes det riktigt bra. Helt utan ansträngning så bara glider jag i väg.

På slutet körde vi lite fokus på two beat kick vilket inte gick speciellt bra. Mina ben funkar helt enkelt inte så bra, men vid något tillfälle så gick det åtminstone hyfsat. Jag får kanske ta en privatlektion med benfokus.

Återigen var det en mycket bra dag med grymma AK och alla grymma deltagare.
Jäklar vilken bra kurs!

Posted using Tinydesk blog app

11 reaktion på “Simcoachen dag 4

 1. Jörgen, ett tips är att lära sig 2b-kick inför Kalmar. För mig sparar det benen otroligt mycke till cykel och löp. Testade det på Mölndal Outdoor i måndags. Ta sen tex Ted Ås som i Kalmar enbart simmar arm på slutet av just den anledningen. Förmodligen har du fått tipset förut men kan inte nog understrykas hur effektivt 2b är. Lycka till i Kalmar. Ska hålla koll på 1042 🙂

  • Tack Lasse.
   Ja en 2b kick hade suttit fint och jag jobbar på det, men det är inte så lätt.
   Jag får nog boka några lektioner till.
   Dock använder jag knappt benen alls så de bör vara ganska pigga till cyklingen.

 2. Så kul att läsa. inspirerande på alla sätt och viss…dels för att träna och träna mera, dels även för att skriva, inte bara övningarna som jag brukar göra, utan lite om hur det kändes…. det har jag inte gjort tidigare så ofta!
  Det var kul att simma tillsammans, hoppas vi ses några av oss i nästa kurs 😉
  och ska också följa dig på IronMan…vi kanske kommer ner, vem vet…..

 3. Hej!
  Hade velat testa på lite utomhussimmning i delsjön exempelvis men vågar inte ge mig ut helt själv. Vet du någon simgrupp som brukar hålla till där något?

  • Hej. Vi i Triathlon väst simmar på torsdagar i Delsjön och tisdagar i Sisjön. Medlemskap kostar 500kr/år och då ingår en otrolig massa träningspass om du är på det humöret. All information finns på hemsidan. Annars har Anna-Karin en sida på Facebook där man kan skriva när man är simsugen.
   Båda grupperna är trevliga och alla är välkomna oavsett om du är blixtsnabb eller som jag. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *