Sista tunga veckan innan Kalmar

Då var det äntligen dags för den sista veckan med volym innan Kalmar.

Veckan inleddes med ett cykelpass på morgonkvisten.
Jag har inte cyklat på en vecka så det kändes lite vingligt och ovant i början, men det släppte ganska snabbt.

Inledningen av passet var inte helt optimalt då kedjan hoppade av mitt i en korsning och det gick inte att ”trampa” på den igen.
Jag fick alltså lägga på kedjan med händerna vilket inte är så kul när man har vita styrlindor så jag försökte tvätta av händerna så gott det gick med vattenflaskan på ramen. Oljan gick inte bort och det kändes väldigt klibbigt och jag kom då på att jag hade sportdryck i den flaskan. Smart Jörgen!

Så med väldigt bra grepp om styret rullade jag ner mot tempobanan där jag tänkte köra 3×13,6km med 2,5min rullvila.
Jag rullade lite lugnt innan starten när en kille på linjecykel körde förbi. Fullständigt oacceptabelt såklart så jag trampade på. Dock var han ganska snabb så jag fick köra lite för hårt, men visst kom jag om.
Första varvet gick således lite för snabbt, men det kändes ändå hyfsat.
Andra varvet rullade också på ganska bra och när jag gick ut på sista varvet så bestämde jag mig för att komma upp på en snittfart på över 35km/h. Jag hade 34,5 när jag startade så jag insåg att jag skulle få kämpa så det blev hårt tryck från start.
Vid vändningen i Kungsbacka hade jag 34,8 så det blev riktigt hårt tillbaka.
De sista 2 km låg jag i princip på +40km/h hela tiden och några hundra meter innan min markering så tickade klockan upp till 35. Gött!
Om jag tar bort vilan från passet så blev det ett snitt på drygt 36km/h på 40,8km vilket jag är nöjd med.

Totalt blev det 2,5h cykel innan lunch vilket alltid känns skönt.

20130729-114105.jpg

6 reaktion på “Sista tunga veckan innan Kalmar

    • Jag har väldigt bra återhämtning så jag är ganska stark i intervaller. Inte riktigt lika stark på malandet…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *