Solcykling och sim

10:00 mötte jag Peter nere vi Mölnadls bro för en solskenstur ner till Fjärås på linjecyklarna.
Riktigt gött att köra med korta tights och kortärmat med sleeves som jag kunde ta av efter en halvtimme.

Målet var att ta en lugn tur med lite intervaller och en fika i Fjärås och vi rullade på söderut längst gamla riksvägen.

Vid Lindome körde vi första intervallen och sen turades vi om och körde lite spontana intervaller. Allt från backintervaller till igångdragningar på högsta växeln.
Peter är riktigt stark på cykeln och betydligt lättare än mig så jag är oftast helt chanslös, men det är kul att jaga och inspirerande att köra med en duktig cyklist.

Sista intervallen innan fikan blev såklart backen upp till Fjärås bräcka. Jäklar vilken backe det är och mjölksyran sprutade.

20140421-215306.jpg
Tyvärr var det stängt på naturrummet så vi fick cykla ner till Fjärås centrum där vi fick i oss en helt ok macka och lite kaffe innan vi rullade norrut igen.

Nu blev det en lång intervall på runt 5km i motvind där jag kunde trycka på ganska bra och nästan kom i kapp Peter och nästa intervall blev kort backe där jag var helt chanslös såklart.
Sista intervallen blev utanför Kållered där vi körde ca:800m spurt och jag fick 100m försprång.
Jag var snabbt uppe i 40km/h och tryckte på allt vad jag hade. Efter några hundra meter förväntade jag mig att Peter skulle fara förbi och jag klickade på en växel till och försökte öka farten.
Mycket syra de sista 300m såklart, men jag lyckades hålla farten hela sträckan och komma före Peter för första gången på länge. Kul.

Efter cyklingen var det snabbt klädbyte hemma och till att hoppa på transportcykeln och rulla ner till Valhalla för dag 1 på intensivveckan med Simcoachen.

20140421-220246.jpg
Det blev ett gött repetitionspass med en massa sköna människor.
Jag simmade en 50:a på 49 med 32 armtag och i slutet av passet körde jag en 25:a på 14 armtag.
Vi jobbade mycket med rak laser och balans idag och jag kämpade med andningen på vänster sida.
Jag tillhörde definitivt bland de långsammaste i klassen, men det funkade bra ändå med den här typen av övningar.
Imorgon är det dags för skate…..

3 reaktion på “Solcykling och sim

  1. Men kan inte du berätta varför man gör övningen skate. Jag och polarna har lite olika teorier om det är rotation som ska tränas eller gliiiiiiid (eller båda). Grym övning men svår.

    • Det är en balansövning enligt AK. Samtidigt är det grunden i princip alla teknikövningar så när man bemästrar skate så blir allt oerhört mycket enklare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *