Spinning vs. Cykling

Jag brukar inte köra konventionella spinningpass men igår körde jag och Jens ett pass.

Ut förbränningssynpunkt var det ett bra pass och det var definitivt jobbigt, men speciellt mycket cykling var det inte.
75% av passet var stående och en hel del i position 2. Är det någon som kan förklara för mig varför man ska stå i position 2?
Vi körde också ”klättringar” där man skulle sitta 4st tramptag och stå 4st, jag fick lära mig att man ska sitta så långt bak på sadeln som möjligt och att man ska gunga från sida till sida när man kör stående…

Men alla gillar olika träning och det är såklart bra att det finns alternativ.
Det var i alla fall en drivande instruktör som hade bra musik och jag blev trött.
Kul att träna med Jens dessutom.

Efter spinningen så blåste vi av bålprogrammet och det var såklart lika jobbigt som sist. Dock tycker jag nog att det gick lite bättre igen.

20130226-112300.jpg

3 reaktion på “Spinning vs. Cykling

  1. hehe, ja detta har jag också funderat på men kom fram till att man inte får jämföra ”riktig cykling” och spinning för mycket. Utan tänka att spinning är spinning och cykling är cykling 😉 För jag brukar då iallafall aldrig stå i pos. 2 när jag är ute och fräser runt på landsvägarna, hehe, det har vatt en syn det 😉

    • Man får ju ta det som det är, men jag kan tycka det blir lite töntigt när de börjar slänga sig med cykeltermer eller komma med tekniktips som är helt galna.
      Man får se det som ett förbränningspass helt enkelt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *