Tempocykel

Jag har länge längtat efter en tempocykel och efter mycket funderande och sparande så har jag bestämt mig för att köpa en.

Steg två är då att välja vilken jag ska ha vilket är lättare sagt än gjort. Dessvärre är ju budgeten begränsad och cyklar är sannerligen inte så billigt.

Efter mycket letande så lutar det åt att jag beställer en från England då pundet är lågt i förhållande till kronan nu.
Dessa tre modeller har jag tittat lite extra på:

Cyklar

 

Det är alltså Planet X Stealth pro carbon, Cannondale Slice 5 och Felt B16 som det lutar åt.
Prisklassen är ungefär densamma och det finns bra omdöme om alla tre.
Slice’n har lite klenare komponenter, men däremot uppfattar jag det som att ramen är den bästa och det är ju hyfsat enkelt att uppgradera komponenter men lite svårare att uppgradera ramen. 😉
Köper jag Planet X så får man schysta hjul på köpet och Felt är billigast men med bra komponenter.

Snyggast tycker jag Slice’n är, men jag gillar att Felt har infälld bakbroms. Lite nördigt kanske, men, men.
Ett minus åt Planet X som inte har invändig vajerdragning, men däremot får man 82/101 hjul till den vilket onekligen är lite fräckt.

Dessa val…
Vad tycker ni? Några synpunkter/åsikter?

7 reaktion på “Tempocykel

 1. Hej Jörgen. Jag är en trogen följare av din blogg sen ett knappt år tillbaka och tycker verkligen det är kul och inspirerande att följa både träningar och lopp. Är f.d. cyklist och numera nybörjartriathlet. Tänkte ge mina tankar om de cyklar du nämnt.

  Planet X är en bra cykel till ett bra pris och väldigt komplett, med tanke på utrustning och inte minst hjulen. Här har du en färdig cykel som kommer funka väldigt bra för de lopp du tänkt köra.

  Cannondale har precis som du skriver den bästa ramen men lite svagare vad det gäller utrustningen. Här kommer du vilja uppgradera åtminstone hjulen nån gång i framtiden.

  Vad det gäller Felt så är det lite samma sak som cannondale, det är en väldigt fin ram med bra utrustning men hjulen kommer du vilja uppgradera. Utrustningen verkar vara ett snäpp bättre än Cannondale men det har inte så stor betydelse på en triathloncykel. Det är framförallt vikten som skiljer och det har väldigt liten betydelse när man håller jämn fart i hyfsat platt terräng.

  Det du behöver bestämma är om du tror att du kommer vilja lägga 10 papp till på ett par hjul inom de närmsta åren, om inte så får du mest cykel för pengarna med Planet X om du tror att du kan lägga lite mer pengar om nåt år så är det rätt jämnt mellan de andra två även om cannondalen är snäppet läckrare och har en ram av riktig toppklass.

  • Tack för ett mycket bra svar Erik och tack för komplimangerna.
   Nu har jag bestämt mig för att det blir en Felt.

  • Hej Daniel. Jo, jag är nöjd med min Felt, men man vill såklart alltid ha en ny och finare hoj…
   Den är ju oerhört prisvärd. Jag köpte förra årets modell som hade ultegra, den nya har väl ett annat växelsystem tror jag.
   Jag köpte cykeln från Evans och de strulade en del, men till slut blev allt bra.
   Monteringen av cykeln var dåligt utförd så jag fick skicka den på service direkt när jag fick den och leveransen av cykeln tog mycket längre tid än utlovat.
   Kolla in planet-X också innan du bestämmer dig. Deras Exocet ser riktigt fin ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *