Tisdagsspring

Efter lite väl mycket slöande i soffan så bestämde jag mig för att hoppa över dagens simning och istället köra ett varv på min nya runda i Änggårdsbergen.
11km med 300 höjdmeter!

Vädret var trist med duggregn, men jag tänkte att det kan vara skönt efteråt.
Jag har en dröm om att kunna springa rundan på under en timme, men det kommer bli tufft med tanke på hur kuperad den är.
Här har ni höjdkurvan:
Änggården 11km

Jag lät benen gå nerför backen hemifrån och de första 2km gick på 4:55 och 5:12 utan direkt ansträngning, men sen var det dags för rundans första utmaning.
1km rakt uppför. Eller kanske inte riktigt, men det är så det känns.
Stenar, rötter och sjukt brant.
7min 30 sekunder tog det att forcera backen och benen var rejält sega på toppen, men jag försökte ignorera det och försökte få lite fart igen för att få igång benen.

Jäklar vilken skön känsla det är när syran försvinner och benen fungerar igen.
Jag köttade på och sprang periodvis riktigt snabbt ner mot Eklanda.

Men vid Eklanda vänder det och det börjar gå ganska mycket uppför. Benen började bli sega och trots att jag kämpade på så gick det allt långsammare.
Backen uppför ”kalfjället” var riktigt plågsam men i nerförbackarna mot Sahlgrenska så släppte det lite och jag fick lite fart igen.
Milen passerades på 59:30 och jag körde verkligen max den sista biten för att komma in under 1:05, men jag missade tyvärr med en halv minut.

Positivt var dock att jag snittade under 6min/km för första gången och att det var jäkligt skönt att springa.

4 reaktion på “Tisdagsspring

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *