Valhalla IP

I Sveriges näst största stad finns 2st löparbanor som ligger hyfsat centralt.
Den ena är Slottsskogsvallen och den andra är Valhalla IP. (Jag räknar inte med Ullevi)
Slottsskogsvallen ligger någon kilometer från city och tar en avgift för att man ska springa där medan Valhalla är mitt i stan och utan avgift.
Detta gör att man skulle kunna tro att Valhalla är ett bra val, vilket det hade kunnat vara om inte vissa beslutsfattare tänkt helt galet.

Till att börja med så har banan en längd på 327m.
Hur i hela friden kan man göra en löparbana 327m lång?
För mig så är en löparbana antingen 200m eller 400m, men här har det blivit en något udda längd.
Dessutom ligger det en gigantisk grusplan bredvid så det är inte så att man inte hade fått plats med en bana på 400m.

Tyvärr slutar inte problemen där. Banan används som någon form av väg och parkeringsplats ibland så det ligger stora plåtar på två ställen över banan och på vissa ställen så saknas beläggningen på banan och där finns det asfalt.
Och idag när jag skulle springa så upptäckte jag dessutom något beslutat att pryda den ena långsidan med en läktare och lite annat.

20130731-004717.jpg

Men bortsett från banans brister så fick jag till ett hyfsat pass i alla fall.
2x2km i ganska bra fart. 9:32 + 9:10 blev det vilket jag är nöjd med.

Hur är det med löparbanor i era städer?

15 reaktion på “Valhalla IP

 1. Här i varberg har vi en fin bana som är gratis , jag har lyckats pricka in och springa då det varit tomt där, vet inte riktigt hur mycket aktiviteter det är där, skönt att den finns!

  • Hej. Jag ser att det var längesedan du skrev här Lina men om jag har riktig tur så ser du min fråga.

   Var i Varberg finns banan du springer på? Jag är ny i Varberg och skulle vilja springa vissa pass på bana men har inte lyckats hitta någon information om var det finns banor som allmänheten kan använda. Finns det flera? Kostar det något?

 2. Vad trist att de inte håller efter banan bättre! Är ju toppen att kunna springa på bana ibland. Håller med om längden, knasigt!
  Men bra fart du höll på intervallerna, grymt! Själv har jag har lite löppass att ta igen i #50 utmaningen. 🙂

  • Usch. Ja man ligger lite efter på de 50 löppassen..
   Jag funderar på att transportjogga så jag får 2st till idag.

 3. Hej igen!

  Har läst här lite då och då sen du kommenterade på min blogg efter Vansbro. Kikar runt lite efter en tempocykel, men alla begagnade verkar vara för stora för mig och förresten har jag inte ens råd med någon egentligen… Men kollade på en Felt på Wiggle och när jag sen googlade på den modellen hamnade jag på din blogg ;-). Köpte du den? Är du i så fall nöjd med den?

 4. Det är så synd att Valhalla är så sliten och en renovering samt utbyggnad till 400 meter
  verkar inte prioriterat? Det är ändå, som du skriver, sveriges andra största stad.. och 2013. Bra jobbat på banan ändå!

 5. Slottsskogsvallen funkar de tiderna jag springer, ganska sena kvällar. Gillar din resa. Ligger själv på drygt 105 kg och jobbar mot Tjörn nästa år.

   • Första målet är Tjörn nästa år och att gjort ett par sprinter och Gbg halvmara denna säsong. Gjort en sprint hittills med världens långsammaste T1…

     • Blev tyvärr påkörd i fredags så mitt deltagande i aspenäs tri på lördag är fara. Din blogg är väldigt inspirerande. Började träna triathlon i vintras, gick med i Mölndal outdoor. Ville ha nya utmaningar efter fyra Gbg-varv och 25 år med hockey. Stort lycka till i Kalmar !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *