Vilan är ett vapen

Ni som följer Paolo Roberto på Twitter vet var jag fått uttrycket ifrån, och visst har den gamla fightern rätt.

Jag har tränat hårt nu i nästan 3 veckor för att lyckas med mitt viktmål och igår sade kroppen ifrån.
Jag lyssnade på kroppen och tog en vilodag. Jag åt lika mycket som när jag tränat, men tog det lugnt i övrigt.
Idag på gymmet hade jag således en jäkla energi och jag var sjukt sugen på att springa.
Jag mötte upp Stefan från jobbet och vi körde 50min cardio innan vi gick loss på ett cirkelpass.
Jag valde att springa på bandet och började i 10,5km/h. Efter 3km så ökade jag till 11km/h och det kändes väldigt lätt. Låg puls och lätta steg. Efter totalt 7,5km så ökade jag till 12,1km/h och höll det tempot de sista 1500m. Det blev lite jobbigare såklart, men jag hade definitivt kunnat hålla tempot ett tag till. Skönt att känna sig stark och att kunna köra på.

Efter löpningen körde vi cirkelträning. Stackars Stefan hade aldrig kört cirkelträning tidigare och visste inte riktigt hur jobbigt det skulle bli, men han såg helt förstörd ut efter första varvet men krigade ändå på 4 varv till. Sjukt bra kämpat och en grym uppvisning av pannben.

20130127-231833.jpg
Cirkelpasset bestod av 5 st övningar. 1min på varje övning och 5 sekunder vila mellan.
1min setvila.
KB swing, medicinsbollssitups, hopp på stepupbräda/hopprep, burpees, benlyft (magövning).
Omdömet från Stefan efteråt var att det var det jobbigaste han gjort i sitt liv vilket känns bra. Gött att pressa sig lite.

Återhämtningsdrycken idag blev lite chokladmjölk. Gött!

20130127-232223.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *